Foto: Joakim Eriksson

Skottlossning i Borås – två personer skjutna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skjutits i Borås och förts till sjukhus med skador. Polisen säger att de i nuläget inte vet hur allvarliga skadorna är.

Larmet om skottlossning kom 20:52. Två män har blivit träffade och är förda till sjukhus. De två männen ska ha befunnit sig i ett fordon när de blev beskjutna från en gärningsman i ett annat fordon. Det andra fordonet lämnade sedan platsen i hög fart.

De två männen kördes därefter till sjukhuset i en tredje bil rapporterar polisen.

Skottdramat inträffade i stadsdelen Trandared och just nu befinner sig polispatruller på platsen där skottlossningen har ägt rum berättar Ulf Andersson, stationsbefäl i Borås. 

– De har spärrat av och nu ska polisen knacka dörr för att se om det finns några vittnen till vad som har skett, säger han.

”Vet inget om tillståndet”

Ett vittne säger till Borås tidning att hon hörde flera smällar.

– Det var fem-sex stycken smällar efter varandra och jag tyckte precis att det lät som att det var någon som sköt. När jag tittade ut såg jag att det var en bilkö på vägen vid vårdcentralen men jag tyckte inte att det var särskilt konstigt. Det blir så ibland där. Jag såg inget annat särskilt, säger vittnet Malin.

En polispatrull befinner sig även på akuten i Borås. Männen ska ha blivit träffade i bland annat buken och armarna.

– I nuläge vet jag inte hur tillståndet för de som blivit skjutna, men vi har en patrull på plats som kommer att höra dem så fort det är möjligt, säger Ulf Andersson.

De skottskadade männen är i 20-års åldern och kända av polisen sedan tidigare skriver Borås tidning. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.