En man har blivit skjuten i benet i Högsbo i Göteborg. Foto: SVT

Skottlossning i Högsbo i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Vid kvart i fem på tisdagen fick polisen larm om en skottlossning i Högsbo i Göteborg. En man uppges ha blivit skjuten i benet och har förts med ambulans till sjukhus.

Enligt polisen kom det in flera larm om en skottlossning utomhus. Mannen, som var vid medvetande när polisen anlände, har förts med ambulans till sjukhus.

– Brottsplatsen är avspärrad och vi håller förhör med vittnen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Man söker i området efter misstänkta gärningspersoner men har ännu inte anträffat någon.

Har blivit skjuten i benet

Enligt polisen har mannen, som är i 20-års åldern, blivit skjuten i benet. En polispatrull har skickats till sjukhuset för att hålla förhör med honom.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och sök sker i området med hundpatrull och polishelikopter.

– Polisen har genomfört husrannsakningar hämtat in flera personer till förhör, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Det finns dock i nuläget ingen misstänkt för händelsen. En förundersökning gällande synnerligen grov misshandel alternativt grov misshandel har inletts.

Strax efter klockan 20 meddelade polisen att brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Polisen genomför dörrknackning i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.