En stor polisinsats pågår i Trollhättan efter att någon skjutit in genom en lägenhetsdörr på Kronogården. Foto: Robert Betzehag

Skottlossning i Trollhättan – lägenhet beskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några sköt på torsdagen genom en lägenhetsdörr på Kronogården i Trollhättan. Två personer befann sig i lägenheten, men klarade sig utan skador.

Det var strax innan klockan 15 på torsdagen som polisen larmades om skottlossning på Lantmannavägen i Trollhättan.

– Det är någon eller några som har skjutit genom en lägenhetsdörr, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Personerna i lägenheten togs med till polisstationen för förhör.

– Vi söker nu efter en eller flera personer som eventuellt har flytt på en moped.

Två personer medtagna till förhör

En stor polisstyrka befann sig under torsdagen i området. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord och man har hittat tomhylsor i trapphuset.

Vid 16.45 meddelade polisens vakthavande befäl, Peter Nordengard, att man konstaterat att det rör sig om ett antal skott, dock inte jättemånga.

– Det är ingen salva utan det handlar om 2-3 skott som skjutits genom dörren, säger han.

Innan den tekniska undersökningen är klar kan man inte säga exakt vilken vapentyp som har använts.

– Vi fortsätter att leta efter en eller två gärningsmän, det är fortfarande inte helt klart hur många det rör sig om, säger Peter Nordengard.

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att man hittat en moped i en skogsdunge alldeles i närheten.

– Vi vet inte om det är flyktfordonet men vi ska undersöka den saken, våra tekniker får titta på den också, säger Peter Nordengard.

Polisen hämtar också in vittnesuppgifter i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.