Foto: TT

Två nya skjutningar i Göteborg under natten till söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg har återigen drabbats av skottlossning. Misstänkt automateld avfyrades mot en port till ett bostadshus i Angered. Samma kväll sköts en man i benet i centrala Göteborg.

Det var vid fyratiden på söndagsmorgonen som polisen fick in larmet om vad som misstänkts vara skottlossningar. På plats upptäckte polisen minst tio skott i en port, men ingen verkat ha skadats och det fanns inte heller spår av blod på platsen, däremot hittades tre tomhylsor.

Det drabbade bostadshuset ligger på Kummingatan i Lövgärdet.

– På plats hittar vi ett antal skotthål i ett cykelförråd och sen ytterligare några fler in till själva entrédörren säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Enligt vittnesuppgifter handlar det troligen om automatvapen.

– En sammanhängande skottsalva som går väldigt snabbt. Tomhylsorna vi hittar är från vanligt förekommande ammunition, och vi kan inte säga att det är det ena eller andra vapnet.

Inget samband

– Vi kan inte se att det här har något samband med tidigare händelser utan ser det här som en enskild händelse, säger Hans Lippens och syftar till skjutningarna i Frölunda och handgranaten som kastades in genom ett fönster i Biskopsgården förra veckan där en åttaårig pojke dog.

– Självklart kommer vi föra in det i spaningsärendet för att längre fram se om det finns en koppling, men just nu ser vi inte något sådant, men vi kan inte utesluta det. Vi kan inte heller se att det finns någon typ av gängkonstellation på den drabbade adressen.

Polisen har även hört av sig till SOS och samtliga sjukhus, utan att ha fått information som kan knytas till händelsen. Platsen spärras av under söndagen och en anmälan om vapenbrott och skadegörelse har skrivits.

I nuläget finns ingen misstänkt, varken som misstänkt potentiellt offer eller gärningsman. En teknisk undersökning påbörjades vid halv tiotiden drygt tre timmar senare. 

Skottskadad på Andra Långgatan

En dryg timma innan polisen fick in sitt larm om skotten i Angered, kommer en man självmant in till Sahlgrenska sjukhus med en skottskada i benet men vill inte samverka med polisen under förhör. Mannen har blivit skjuten vid Andra Långgatan i anslutning till Järntorget. Enligt vittnen som polisen pratat med har det rört sig om något form av bråk.

Mannen har ett kriminellt förflutet, men polisen ser inte heller i detta fall någon koppling till tidigare händelser.

– Vi ser det här som en separat händelse, troligtvis någon form av affär som har gått fel, säger Hans Lippens. Han opererades under morgonen, och sen kommer han att förhöras ytterligare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet