Skottlossning vid Vårväderstorget. Foto: SVT

Skottlossning vid Vårväderstorget

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en adress vid Vårväderstorget klockan 18:53 efter att ett flertal personer hört skottlossningar. En person fördes till sjukhus med skottskador. Under lördagsmorgonen är mannens tillstånd fortsatt allvarligt men stabilt, enligt presstjänsten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det var strax innan klockan 19 som polisen larmades till platsen efter att flera personer både hört och sett en skottlossning. Enligt flera vittnen sågs en moped lämna platsen strax efter skottlossningarna.

Enligt polisen ska två män ha beskjutits på platsen, varav den ena träffades. Den skottskadade mannen är i 20-årsåldern och identifierad och känd sedan tidigare av polisen. Han fördes till sjukhus och enligt Sahlgrenskas presstjänst är läget under lördagsmorgonen fortsatt allvarligt men stabilt.

Mannen som lyckades undkomma skotten ska vara bekant till den skadade mannen, enligt polisen.

Polisen spärrade av området och utförde en teknisk undersökning samtidigt som ett flertal patruller fortsatte att söka av området med hundar. Hittills har polisen hittat en slängd moped och tomhylsor.

– Vi har hittat flera tomhylsor som vi tagit i beslag. I ett närområde har vi även hittat en slängd moped, men om det har med detta att göra vet vi inte än. Vi har i alla fall tagit mopeden i beslag också, säger Ulla Brehm.

Många vittnesuppgifter

Enligt Ulla Brehm vid polisen är det många som hör av sig för att berätta vad de sett och hört.

– Många ger sig tillkänna. De kanske har tröttnat på detta.

En boende i området som SVT Nyheter Väst pratat med berättar att hans fru är rädd efter kvällens händelse.

– Det som skett här är tragiskt och inte bra för samhället. Jag hoppas att de tar de som gjort det så att de får ordning på allt. Mina grannar hörde skotten och vi har barn här och bor i närheten och min fru är jätterädd för det som hände ikväll, säger Toyfun Solmaz, boende på Hisingen.

Flera patruller har sökt av området och en förundersökning är inledd med brottsrubrik försök till mord alternativt dråp.

Polisen har förhört ett flertal personer om händelsen. Under lördagen fortsätter spaningsarbetet och undersökningar av det gods som tagits i beslag. I nuläget är ingen gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet