Foto: SVT

Skottskadad man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha förts till sjukhus efter att han hittats med skottskador i en bostad vid Skälltorp på Hisingen. En kvinna hämtades till förhör av polisen men är i nuläget inte misstänkt för brott.

Polisen larmades till en bostad i Skälltorp på söndagsmorgonen. I bostaden befann sig en man och en kvinna, mannen hade skottskador och fördes till sjukhus.

Han ska enligt polisen vara vid liv men vara allvarligt skadad. Kvinnan är hämtad till förhör men i nuläget är ingen gripen. Kvinnan har i förhör uppgett att mannen tillfogat sig skadorna själv på platsen. Hon släpptes under eftermiddagen och är i nuläget inte misstänkt för brott.

Polisen har inlett en förundersökning och händelsen rubriceras som försök till mord.

Polisen ska ha fått fram uppgifter genom fynd på platsen som inte kan förklaras. Platsen har spärrats av och tekniker har tillkallats.

Man har hittat vapnet på platsen som har beslagtagits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.