Är du en person som föredrar att äga plaggen du bär? Foto: TT/SVT

Skulle du kunna tänka dig att hyra kläder istället för att köpa dem?

Uppdaterad
Publicerad
I modeindustrin smyger det sig in en ny typ av trend – att hyra kläderna istället för att köpa dem. Vi ställde frågan ”Är detta något du skulle kunna tänka dig att göra eller är du en person som föredrar att äga plaggen du bär?” Läs alla kommentarer nedan.

SVT rapporterade · Skulle du kunna tänka dig att hyra kläder?

Tack för alla kommentarer, nu stänger vi chatten. mvh/cecilia
07.26
Inget går väl upp mot en fabriksstruken skjorta – eller..?
I vissa butiker finns nu möjligheten att hyra kläder istället för att köpa dem, är det något du skulle kunna tänka dig att göra? Varför?
08.02
Ja varför inte. Då får man passande storlek och nya kläder och behöver inte tränga in fler kläder i garderoben.
08.08
Sorgligt
08.08
Självklart, men tror bara jag skulle orka engagera mig i det vid högtider och enskilda tillfällen, men gillar grejen, klockrent!
08.13
Absolut! Vilken smart idé för ett hållbart samhälle.
08.15
Nej, tack.
08.29
Bra både för hållbarhet, för att öka utnyttjandegraden av dyra klädinvesteringar och för att öka garderobsplatsen hemma. Och man får mer spännande att välja på! Med ett hyrsystem kan man också riska att testa helt nya stilar :)
08.29
Intressant koncept, men det blir troligen dyrt och opraktisk. För speciella aktiviteter som bröllop, skidåkning eller fjällvandring så kan det nog fungera. Men om kostnaden per dag blir för hög så blir det snabbt billigare att köpa. Sedan måste man ju göra en extra tur till butiken för att lämna tillbaka kläderna...
08.29
Gärna, men det får inte vars för långt till uthyrningsstället helst
08.30
Att hyra underkläder är väl knappast något man gör, men man kan ju hyra högtidskläder. En del personer gillar att ha nya kläder på varje fest de går till, och för dem kan nog hyra av de senaste modekläderna vara ett bra alternativ. Eftersom jag inte är inne i den svängen så skulle jag bara behöva hyra kläder till något speciellt där min vanliga klädstil inte passar in. Å andra sidan kan man nästan alltid hitta något som passar på second hand.
08.32
Bra och miljövänligt , men får inte vara dyrt att hyra kläder. Stor risk att det inte får den effekt som är önskvärd.
08.32
Nej tack, köper hellre secondhand/vintage för de pengarna.
08.51
Köper nytt när det är så dags, eller tex. reparerar skor o dylikt.
08.51
Nej, inte generellt. Enda undantaget är om jag behöver hyra en folkdräkt, det har jag gjort några ggr. Annars tycker jag inte detta med att hyra kläder annat än för högtidsbruk (bröllop, examen, etc.) är någon bra ide’. Bättre är väl att tänka över sin konsumtion och bara köpa det man verkligen behöver, och sedan använda de plaggen så långt de tål. Inget slit och släng, alltså. Jag köper plagg som år tidlösa i sin stil, följer inga trender. Även det är en slags besparing, och är alltid rätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer