Väktare får nu åka in i Sylte i Trollhättan igen – men med restriktioner. Foto: TT

Skyddsstopp för väktare i Trollhättan hävt

Publicerad

Transportfacket införde skyddsstopp för de väktare som arbetade i området Sylte i Trollhättan efter en attack i förra veckan. Nu är skyddsstoppet hävt, enligt P4 Väst.

Det var under torsdagskvällen som väktar ska ha blivit attackerade med sten och sedan fått sin arbetsbil uppeldad. Då tog den lokala avdelningen på Transportarbetarförbundet beslutet att stoppa väktare från att åka in i området Sylte i Trollhättan – utan poliseskort.

LÄS MER: Väktare förbjuds åka in i område i Trollhättan

– De ska i sådana fall bli ledsagade av polisen så att de kan rycka in om det skulle hända något. Det är mycket allvarligt, sa Lennart Sköld, ombudsman på Transportarbetarförbundet avdelning 55, tidigare.

Skydsstoppet hävt

Men under onsdagen hävdes skyddsstoppet. Nu kan Securitas väktare arbeta i Sylte igen, rapporterar P4 Väst, så länge de följer de nya hårdare riktlinjerna.

Det innebär att företaget måste ha kontakt med polis eller veta att de finns i närheten när de arbetar i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.