Hammarkullehallen stängs på kvällar och helger på obestämd tid. Foto: Göteborgs stad

Skyddsstoppet i Hammarkullen upphävt

Publicerad

Efter att en person blivit misshandlad i Hammarkullehallen stängde facket hallen under kvällar och helger. Nu har hallen åter öppnat, men några planer på vakter finns inte.

I fredags la fackförbundet Kommunal ett skyddsstopp mot allt arbete kvällar och helger i Hammarkullehallen, efter att en medarbetare blivit misshandlad och även andra händelser över tid.

– Vi jobbar så hårt vi kan för att göra hallen mer säker, men nu måste fler kliva upp och hjälpa till, sa Maria Westberg enhetschef för Göteborgs sporthallar då till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Överfall på personal – nu stänger Hammarkullehallen

Behövs långsiktiga lösningar

Nu har skyddstoppet hävts efter överläggningar med Kommunal.

– Vi har tagit fram en handlingsplan som Kommunal har accepterat. Vi är båda överens om att det här inte är någonting vi kan lösa över en natt, utan vi måste titta på de långsiktiga lösningarna, säger Maria Westberg.

Långsiktiga lösningar ska bland annat bestå i samarbete mellan stadsdelarna och fler samhällsinstanser.

Åtgärder som satts in direkt är bland annat dubbelbemanning kvällar och helger under en månad. Hallen håller fortsatt stängt kvällstid, men beräknas kunna öppna igen onsdag kväll.

Inga vakter

Att sätta in uniformerad personal är inte aktuellt i hallen.

– Nej, absolut inte. Vi har försökt men det provocerar bara, har Maria Westberg tidigare sagt till SVT Nyheter Väst.

Den person som blev misshandlad är inte allvarligt skadad enligt Maria Westberg, men är fortfarande inte tillbaka på sitt arbete. Om hen kommer tillbaka eller ej är fortfarande inte klart.

– Hen har en del fysiska skador men mår under omständigheterna bra, säger Maria Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.