Poliser på plats i Biskopsgården efter dödsskjutningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skytten kan ha fångats på film

Uppdaterad
Publicerad

Polisens utredning kring dödsskjutningen av en polisman i Biskopsgården fortsätter med full kraft.

Ärendet har nu lämnats över till Åklagarmyndigheten och under natten har 20 personer frihetsberövats. Det har även inkommit analyssvar från de tomhylsor som säkrats på platsen.

Samtidigt kan en övervakningskamera ge nya spår i jakten på skytten.

Efter dödsskjutningen av den 33-årige polismannen i Biskopsgården på onsdagskvällen höll poliser landet över i går en tyst minut för att hedra hans minne.

Samtidigt fortsätter jakten efter skytten, som på fredagsmorgonen ännu var på fri fot.

Ärendet, som rubriceras som mord, leds nu av Åklagarmyndigheten och under morgonen frihetsberövades ett 20-tal personer. Ingen av dem är dock misstänkt.

– Under natten har vi fortsatt utredningsarbetet. Det sker dörrknackningar, vi analyserar bild- och videomaterial som vi hämtar in. Vi har tagit mer än 150 beslag och gjort mer än 200 förhör. Bilden av det här klarnar allt mer successivt, säger polisens kommenderingschef Dan Windt, till SR Ekot.

”Vet mer än i går”

På torsdagen sade polisområdeschef Erik Nord att polismannen troligtvis fallit offer för en ”felskjutning” kopplat till en pågående gängkonflikt i området.

Om den bilden har ändrats vill Dan Windt inte kommentera.

– Vi vet mer i dag än vi vet i går, säger han.

Polisen har även fått svar på de analyser som har gjorts av tomhylsor som anträffats på platsen. Vad de visar vill Dan Windt inte gå in närmare på med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Vi har hittat tomhylsor från ett skjutvapen. Vi har fått svar från NFC som vi tar in i förundersökningen. Det ger oss svar och bilden kring det här klarnar kontinuerligt, säger han till Ekot.

Polisen har tagit patronhylsor i beslag – hoppas hitta dna

Kan ha fångats på film

Polisen har även säkrat bild- och videomaterial från tiden då skjutningen inträffade.

Bland annat har polisen en egen fast kamera som täcker platsen. Vad den hittills har visat vill polisen inte gå in på men enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg säger till DN att bilderna är en del av utredningen.

Enligt Dan Windt kan dödsskjutningen har fångats på film.

– Det kan mycket väl ha gjort det. Vi har inte sett det än så länge, men vi fortsätter att hämta in material kontinuerligt. Det finns många kameror runt omkring. Och vi har en grupp som arbetar med bildanalys, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I många städer runt om i landet samlades poliser för att tillsammans hålla en tyst minut för sin dödade kollega. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet