Foto: Oscar Magnusson/TT

Man mördade kvinna med hantel – döms till 18 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Grannarna såg en kvinna hänga ut genom fönstret och skrika på hjälp. Bredvid hennes döda kropp hittades sedan en blodig hantel.

På torsdagen föll domen mot hennes make, som är i 45-årsåldern.

Han döms till 18 års fängelse för mord.

Den 27 juli larmades polisen till en lägenhet i Biskopsgården på Hisingen. En granne hade ringt in efter att han sett en kvinna hänga ut genom ett fönster och skrika på hjälp.

På plats kunde polisen direkt gripa den misstänkte, som var på väg ut genom entrédörren. I lägenheten konstaterade man snabbt att kvinnan, som var i 35-årsåldern, hade avlidit. En blodig hantel och ett dammsugarrör hittades vid kroppen.

Hotade att slå henne

Den misstänkte mannen dömdes på torsdagen till 18 års fängelse för mord. Han har erkänner att han vållat sin hustrus död, men menar att han saknat uppsåt. Han säger att han inte kunde besinna sig då kvinnan attackerat honom, och att han därmed handlat i nödvärn. Bevisningen mot honom var dock stark, enligt åklagaren, med DNA-spår och flera vittnen som har hört kvinnans rop på hjälp.

Mannen döms även till att betala 60.000 kronor var i skadestånd till kvinnans föräldrar och syskon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.