Ishalkan i Västsverige – Stadstrafiken i Borås rullar igen

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli ordentligt halt på vägarna under juldagen. SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka för bland annat delar av Västergötland, Bohuslän och Halland. All stadstrafik i Borås är var inställd under söndagsmorgonen.

– De här är varningar som gäller från mitt på dagen i dag och sen är det ökad risk åt nordost. Vi har ett nederbördsområde som rör sig in från sydväst och breder ut sig mot nordost, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Till följd av halkan ställdes all stadstrafik i Borås in under morgonen. Strax efter lunch kunde trafiken börja rulla igen. Enligt Västtrafiks störningsjour är det dock oklart om bussarna kommer kunna rulla hela juldagen; blir det halt igen kan de ställas in.

Varningen om ishalka gäller fram till midnatt.

– Undantaget är den allra sydligaste delen, om man tänker nordligaste Halland, delar av sydvästra Skaraborg och sydligaste Bohuslän. Där ser det ut som att risken minskar under kvällen.

Varningarna gäller just nu för juldagen, men kan eventuellt uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.