Det är dags att sluta knô, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg Foto: TT/SVT

Smittskyddsläkaren: ”Försök undvika åka till skärgården”

Publicerad

Vrångö, i Göteborgs södra skärgård, har drabbats av ett coronautbrott. För att inte riskera att ännu fler öbor insjuknar i covid-19 uppmanar Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare på Västra Götalandsregionen, alla att verkligen tänka till innan man åker till skärgården. – Det viktiga nu är att undvika att utsätta sig själv och andra för smittan, säger han.

Vården och smittskyddet fortsätter med provtagningen och smittspårningen på Vrångö efter att smittan kom till den lilla ön i slutet av maj. Smittskyddsläkaren, Thomas Wahlberg, menar att de som inte bor på Vrångö eller andra öar i Göteborgs skärgård ska undvika att ta sig dit.

– Det innebär inte att det ska vara något förbud på något sätt, men att man verkligen tänker till om det är nödvändigt.

Coronapandemin

Vidare säger han att alla måste fortsätta de rekommendationer som finns för att undvika smittspridningen som till exempel att både fortsätta undvika trängsel och hålla distans.

I klippet ovan ser du Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare Västra Götalandsregionen, berätta mer om varför man ska undvika Göteborgs skärgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet