Smugglade kokain i goudaost – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män hemmahörande i Göteborg döms till fängelse efter att ha försökt smuggla in tio kilo kokain – inpackat i goudaost.

De två männen från Göteborg åtalades vid Göteborgs tingsrätt för att ha försökt smuggla in tio kilo kokain – inpackat i goudaostar.

Männen greps i slutet av augusti förra året efter att en hyrd skåpbil anlänt till Göteborg från Holland, där bilens lastutrymme fyllts med bland annat goudaostar fyllda med kokain.

– Det är spektakulärt. Jag har under mina år nog aldrig sett att man försökt smuggla narkotika i ostar, säger Pether Lundin, gruppchef på spaningssektionen i polisområde Storgöteborg.

Huvudmännen åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling och döms nu till sex år och sex månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.