Snabbare bredband med antenn

Uppdaterad
Publicerad

Bredbandsleverantören tipsade Ivan Andersen om att köpa en riktningsantenn. Resultatet: sex gånger snabbare bredband.

Under veckan har tittarna kunnat gå in SVT Nyheters hemsida och fyllt i vårt bredbandstest, där man uppger vilken hastighet man har. Det har hela 51 000 personer gjort. En av dem var Ivan Andersen från Orust.

Han hade sedan tidigare ett segt bredband och en dag fick han ett brev från sin leverantör Telenor som sa att de skulle höja priset med 40 procent, från 278 till 399 kronor i månaden, men utan att förbättra hastigheten. Han har länge varit i både mejl- och telefonkontakt med Telenor, men utan resultat. Men efter att vi skrivit om Ivan så fick han ett samtal.

– Telenor hörde av sig till SVT och tydligen hade de reagerat på inlägget som var på webben. De sa att en täckningsexpert skulle vilja ha kontakt med mig, säger Ivan Andersen.

En antenn gjorde susen

Till slut kom lösningen.

– De var att jag skulle gå till en elektronikaffär och köpa en riktningsantenn, så bör det bli bättre. Det gjorde jag igår, så nu har jag sex gånger snabbare hastighet, säger Ivan Andersen. 

Antennen sitter på utsidan av huset, fastskruvad i väggen.

Hur känns det nu när internet är så mycket snabbare?

– Man blir nästan besatt av det, man sitter på telefonen och trycker på bredbandskollen fyra gånger i timmen och tänker att det här inte kan stämma, sådana här hastigheter har man bara i storstan. Det är lyckligt, tack till SVT, säger Ivan Andersen och skrattar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet