Snöfallet fortsätter natten till måndag

Uppdaterad
Publicerad

Söndagen blev en besvärlig trafikdag i Västsverige på grund av snöfallet. Måndagen kan bli minst lika besvärlig, åtminstone i området nära Vänern och Vättern.

Enligt SMHI:s klass 1-varning väntas mellan 15 och 20 centimeter snö falla från söndag förmiddag till måndag morgon i Dalsland. Detta i kombination med friska byvindar från öst orsakar en risk för drivbildning.

Även för södra Värmland, norra Västergötland och ett område söder om Vättern i Jönköpings län har SMHI utfärdat en klass 1-varning. Under måndagen rör sig nederbördsområdet norr ut, samtidigt ett nytt nederbördsområde drar in från väster över Dalsland, men det för inte med sig lika stora mängder snö.

Tisdagen ser ut att bli en solig dag med minusgrader, men senare i veckan kommer temperaturen i Götaland att hamna runt noll grader och det finns då risk för en del av den snön som fallit töar bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.