Flera trafikolyckor på grund av snön

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall över Västsverige, och som förväntat så har stora mängder snö fallit under tisdagsmorgonen. Något som medfört förseningar i både bil- och kollektivtrafik samt flera trafikolyckor.

Ett stort antal olyckor har inträffat i morgontrafiken. Strax före klockan sju på morgonen inträffade en olycka med tre personbilar inblandade på riksväg 40 i höjd med Landvetter flygplats i riktning mot Göteborg. Räddningstjänst var på plats och enligt SOS Alarm finns inga uppgifter om personskador efter den olyckan.

Även på länsväg 154 mellan Svenljunga och Holsljunga har det under morgonen varit problem. Där har släpet från en lastbil vält och landat över motorhuven på en personbil. Enligt SOS Alarm ska dock ingen person ha skadats heller vid den olyckan.

Trafikverket varnar för halka och till följd av det långsamma köer in mot Göteborg på E 20 i höjd med Tolleredsmotet.

Delvis indragna linjer

I Uddevalla har kommunen dragit in vissa turer med skolbussen i Bokenäsområdet på grund av tisdagsmorgonens väglag. Om man ska resa med kollektivtrafiken bör man räkna med förseningar och delvis indragna linjer med inställda avgångar på vissa sträckor.

– Vi har en del problem på flera håll, framför allt är det bussar som har utmaningar i backarna, säger Malin Johnson som är kommunikatör på Västtrafik.

Malin Johnson uppmanar alla resenärer att hålla sig uppdaterade via Västtrafiks hemsida och i appen samt att resa med god framförhållning.

– Det är ett väldigt slirigt underlag, så vi får följa utvecklingen, helt enkelt, säger hon vid 07.30-tiden.

I klippet hör du meteorologen Marcus Sjöstedt förklara vad SMHIS:s olika vädervarningar innebär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.