Andreas Wetterberg, enhetschef på socialtjänsten i Rannebergen, förstår inte polisens nya bedömning: ”Inget har förändrats” Foto: SVT

Socialtjänstarbetare i Rannebergen förbluffad över polisens nya lista: ”Inget har förändrats”

Uppdaterad
Publicerad

Det har knappt satsats på Rannebergen den senaste tiden, det anser Andreas Wetterberg på socialtjänsten i nordost i Göteborg. Nu befarar han att det kommer göras ännu mindre när området försvinner från polisens lista över utsatta områden.

Andreas Wetterberg står utanför en simhall som stått öde i sex år med sönderslagna rutor. Tillsammans med en pizzeria utgör den idag hela Rannebergens centrum.

”Blev förvånad”

Ett stenkast bort hölls på torsdagen en presskonferens om att Rannebergen äntligen försvunnit från polisens lista över utsatta områden i Sverige.

– Jag blev väldigt förvånad. Problemet är att nu har vi lyckats utan att göra någonting, säger Andreas Wetterberg, som är enhetschef på socialtjänsten i nordöstra Göteborg.

Mer otryggt nu än tidigare

Han vet inte hur polisen resonerat när de tagit bort Rannebergen som utsatt område men han är starkt kritisk till att kommunen använder samma listor som polisen. Han menar att det låter oerhört märkligt för de som arbetar med trygghet i Rannebergen att det skulle vara tryggare nu än tidigare.

Hör Andreas Wetterberg om vad han fruktar när Rannebergen försvinner från polisens lista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.