300 personer sökte efter försvunna kvinnan i Grästorp – tog hjälp av hästar

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fortsatte Missing people sin sökinsats i Grästorp efter den kvinna som nu varit försvunnen i en vecka – men utan resultat.

Cirka 300 personer deltog i sökandet under söndagen enligt den ideella sökorganisationen Missing people. Man har bland annat använt sig av hästar i sökandet. Frivilliga dykare har också sökt i ån Nossan i området.

Polisen har sedan tidigare avslutat sin aktiva sökinsats, men patruller fanns på plats för att fånga upp eventuella tips.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Hela bygden är engagerade i sökandet berättar Sophia Viktström som är kommundirektör och var på plats under sökinsatsen.

– Man ser att näringsliv och föreningsliv sluter upp för att hjälpa till, säger hon.

Vid 16 avslutades sökinsatsen utan några nya spår.

Man häktad

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, anmäldes försvunnen i måndags och sedan dess har en intensiv sökinsats pågått i Grästorp.

En man i 40-årsåldern sitter sedan i fredags häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov, den starkare misstankegraden. Mannen nekar till brott.

Försvinnandet har både engagerat och påverkat många i bygden. Med anledning av det har Grästorps kyrka valt att hålla öppet för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet