Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett av teamen går igenom området de skall söka igenom. Foto: SVT

Sökandet efter Wilmas kvarlevor fortsätter

Uppdaterad
Publicerad
Efter flera månaders uppehåll återupptogs under lördagen sökandet efter Wilmas kvarlevor i Uddevalla. Man utgick från tre olika platser. SVT Nyheter Väst besökte en av dem.
– Man vill för familjens skull att de skall få lite ro och kunna sörja också, säger Maj-Britt Grün-Eriksson, en av de som letade.

Runt klockan tio samlades människor vid tre olika platser i Uddevalla för att delta i sökandet efter den mördade, 17-åriga Wilmas kvarlevor. Sökandet var organiserat av FIKK, frivilliga insatser vid kris och katastrof. Sammanlagt deltog uppemot 150 personer under lördagens sökande.

Vid Bohusgårdens parkering hade ett trettiotal personer mött upp för att delta i sökandet under några timmar.

– Det känns jättebra att man gör någonting när man följt det här så länge, säger Gunnel Jacobsson, en av de som vikt dagen åt att söka.

Eter åtalet

Efter att åtal väcktes under veckan mot Wilmas ex-pojkvän, han misstänks för mord och brott mot griftefriden, har Wilmas öde aktualiserats igen och gjort att många vill göra något. Även om det gått lång tid sedan den senaste sökinsatsen.

– Jag tror ju inte att vi hittar någonting, men man får ju försöka i alla fall. Det är klart att man vill hjälpa familjen att få ett avslut på det här, säger Markus Olsson, en av de som deltog i sökandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet