Genrebild. Foto: TT

Sökes: tusen pigga pensionärer i Göteborgsregionen

Uppdaterad
Publicerad

Nu storsatsar Sveriges största arbetsgivare för pensionärer i Göteborg.
– Framförallt ser vi en ökad efterfrågan hos företagare i regionen, säger Gustav Jakobsson, marknadsansvarig på Veteranpoolen.

Västsvenskarna blir allt äldre och friskare, och idag upplever många som är i pensionsåldern att de har mer att ge. En stor undersökning från AMF visar att var fjärde pensionär har funderat på att återgå till arbetslivet. Nu storsatsar Veteranpoolen i Göteborgsregionen. Tre nya kontor öppnas, och man siktar på att under de närmaste två åren anställa över 1000 pensionärer för att kunna möta en ständigt ökande efterfrågan.

– Deltidsarbetande pensionärer blir en allt viktigare resurs i samhället. Framförallt ser vi en ökad efterfrågan hos företagare i regionen. Man efterfrågar erfaren, pålitlig och flexibel personal som kan komma in på deltid eller under kortare perioder, säger Gustav Jakobsson, marknadsansvarig på Veteranpoolen.

En möjlighet att dryga ut kassan

Enligt Gustav Jakobsson är det inte bara möjligheten att dryga ut kassan som gör att allt fler väljer att fortsätta jobba. Det sociala utbytet är en minst lika stor anledning, och känslan av att vara behövd.

– Det finns en otrolig arbetsglädje och yrkesstolthet hos våra pensionärer. Vi gör den här satsningen för att de tusentals pensionärer i Göteborg som vill och kan fortsätta jobba ska få möjlighet att göra det. Idén att man skulle tappa sitt värde på arbetsmarknaden bara för att man fyller 65 är förlegad. Det är dessutom ett resursslöseri som drabbar både näringslivet och samhället i stort, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer