Missing People har samlats för att hjälpa till att söka efter den försvunna flickan. Foto: Christian Svensson/Google earthVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sökinsats efter försvunnen flicka fortsätter

Publicerad

Den flicka som försvann i Götene i måndags har fortfarande inte hittats. På fredagen samlas Missing People för att delta i en sökinsats.

Det var i måndags som en flicka i tonåren anmäldes försvunnen och ett stort sökpådrag påbörjades där både polis och militär deltog.

På onsdagskvällen fick polisen in ett foto taget av en åtelkamera, bilden visade att den försvunna flickan befann sig i området varav sökområdet utökades på torsdagen.

– Tack vare bilden så vet vi att hon var vid den platsen på måndagkväll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.

Utökat sökområde

Götene tätort samt ett område sex till sju kilometer norr om orten ingår i det utökade sökområdet där både polisens hundpatruller och ett 50-tal militärer letade under torsdagen, men utan resultat.

– I dag kommer ett 30-tal militärer samt hundpatruller att fortsätta leta, beroende på vädret så kommer vi också använda helikoptrar. Vi fortsätter med dörrknackning och vill fortfarande ha in tips från allmänheten.

Har ni fått någon ny information?

– Det kommer in tips hela tiden som vi kollat upp men inget som har gett någon ny information. Hon är ju fortfarande försvunnen, säger Adlersson.

Missing People söker

Polisen har gått ut både med bild och signalement på flickan och uppmanat vittnen som kan sett något vid försvinnandet att kontakta polisen.

De uppmanar också boende i närheten att kontrollera olåsta uthus och byggnader där någon kan tagit sig in.

På fredag förmiddag samlas även Missing People för att hjälpa till i sökandet.

– De kommer att hjälpa till i dag men jag vet inte hur många de kommer att samla för insatsen, säger Adlersson.

Polisen har fortfarande ingen brottsmisstanke bakom försvinnandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer