Foto: Privat

Paret fick sin drömlägenhet – tack vare Henris teckning

Uppdaterad
Publicerad

Genom att teckna en bostadsannons så lyckades Henri Gylander och hans sambo Linn Wahlgren att hitta sin drömbostad i Majorna i Göteborg.

– Det är ju något som sticker ut i bruset av människor som söker lägenhet, säger han.

Henri Gylander har arbetat som professionell serietecknare under de senaste tio åren. Hans yrkeskunskaper har nu hjälpt honom och hans fästmö Linn Wahlgren att hitta en bostad – något som Göteborg Direkt var först med att rapportera om.

Efter att ha försökt att byta sina två mindre hyreslägenheter mot en större i Majorna i flera månader så började tålamodet att ta slut. Henri bestämde sig då för att teckna en bostadsannons istället för att skriva en klassisk i text.

– Det kändes ganska naturligt eftersom det jag verkligen uppskattar med serier är att man kan nå personer på ett direkt sätt och samtidigt underhålla, säger han.

”Satte upp på spårvagnshållplatser och i matbutiken”

De tryckte ut ett trettiotal bilder och satte upp runt om i Majorna. De delade den även på sociala medier där den fick goda reaktioner.

– Den fick mer likes än någon teckning som jag publicerat tror jag, säger Henri.

Efter bara några dagar fick de flera intressanta erbjudanden från personer som ville byta. Och tillslut lyckades de att hitta sin drömlägenhet.

– Det är ju något som sticker ut i bruset av människor som söker lägenhet i Göteborg, säger Henri.

Har du några tips till dom som söker lägenhet?

– Jag kan bara uppmuntra till att vara kreativ. Man behöver inte kunna teckna, jag tänker att man kan göra ett collage, en pjäs, film eller vad som helst som sticker ut. All form av kreativitet gynnar oftast en själv och berikar omgivningen, säger han.

Se när Svt:s reporter försökte hyra lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.