Det var många som valde att flytta ut julfirandet i år. Se solglädjen vid Härlanda tjärn i klippet ovan. Foto: SVT

Solen lockade julfirare utomhus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

När man inte kan samlas med sina nära och kära inomhus, så är det många som istället söker sig ut i naturen.

Vid Härlanda tjärn i östra Göteborg överraskade solen på julafton och många familjer tog tillfället i akt att ge sig ut med matsäck, glögg och julgodis.

– Det blev symboliskt fint väder, säger Johan Schough som firade i solen med sin familj.

Hör mer om ute-julen i klippet ovan!

Hur firar du jul under pandemin?

Pinnat inlägg

Men hörni, stort tack för alla era inlägg och hälsningar! Nu stänger vi den här julchatten för idag. Ta hand om er och god jul!

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

När man inte kan samlas med sina nära och kära inomhus, så är det många som istället söker sig ut i naturen.

Camilla • Firar hemma med familjen, maken och två barn. Vi tog en promenad i solen och så tittade vi på Kalle och åt fläskfilé med potatisgratäng till middag. En lugn och skön jul även om vi saknar våra föräldrar. Det kommer en jul nästa år också.

tomtemor • hemma i lungn och ro själv. Ätit en skinksmörgås dryck julöl. Sen ut med hunden.

Anna-Liisa • Vi har valt att fira julen bara han och jag pgra pandemin.

Jenny • Firar julafton med min familj (make + 2 barn) som jag bor tillsammans med. Till lunch fanns även min äldste sons pappa med. Juldagen firas utomhus, korvgrillning, med de äldre.

Kerstin Forsman Eriksson • Vi träffade barn o barnbarn över en fika utomhus på eftermiddagen. Inga kramar, ingen närhet, men en lycka över att ändå få mötas i den verkliga världen. I motsats till den virtuella, som inte ger samma känsla av närhet. Vi kunde njuta av en långpromenad med minusgrader och en efterlängtad sol i Östergötland. Sedan åkte jag och gubben hem och bänkade oss tillsammans med Lars Lerin för att gemensamt ta oss igenom julkvällen. Vi hade beställt julbord via catering och det var lagom med mat för två personer. Annorlunda jul ett annorlunda år.

Magdalena • Jag är sjuksköterska och skulle jobbat hela julhelgen men insjuknade i går med kraftigt halsont. Det innebar karantän för egen del och mina kollegor beordras in i mitt ställe i väntan på coronaprovsvaret. Detta måste vara den sämsta julen någonsin. Jag är dessutom helt sängliggande och orkar ingenting. Hoppas så att pandemin ebbar ut så småningom. Kram till all vårdpersonal som sliter.

Jenny • Det blir en annorlunda jul då båda vuxna i familjen insjuknat i Corona, trots att vi hela tiden hållit oss till de rekommendationer som FHM gett. Men en snäll kompis har handlat julmat och ställt på trappan och julklapparna är köpta på nätet och levererade sedan länge, så det blir jul trots allt. Men jag säger som så många andra: håll ut och håll avstånd! Det här är ingen sjukdom att ta lätt på inte ens för oss hyfsat unga! Sköt om er alla och God Jul!

Cecilia • Min man och jag firar bara vi två hemma. Promenad, fika, läser, lyssnar på musik och tittade på julkalendern. Nu har vi ätit pasta med rökt lax och njuter av ett glas vin. God jul!

Pierina • Jag har aldrig firat jul, eftersom jag är ett Jehovas vittne. Så den här julen är inte annorlunda än andra jular för mig. Under julledigheten passar jag på att vila och göra sånt jag inte hinner med att göra annars. Det är faktisk skönt att ha valt att inte fira jul, man slipper så mycket stress som jag ser andra har. Men naturligtvis respekterar jag att andra väljer att fira jul. Jag firade inte jul heller när jag var barn och har aldrig haft ont av det. Fick presenter när som helst på året när jag minst anade och då var det uppskattat på riktigt. Vi umgicks och hade trevlig med andra när som helst under året och nu med pandemin så umgås vi varje vecka med våra vänner genom videokonferens med appen Zoom och fikar tillsammans och har trevlig. Har också symöte genom Zoom emellanåt. Det är jätteroligt. Det är bara fantasin som kan sätta stop för vad man kan göra under isoleringen i den här pandemin

Jeanettan • Är inte speciellt förtjust i julen för den verkar stressa människor mer än göra gott. Detta år kanske fler kan landa från julhysterin. Att bry sig om varandra är viktigare än att köpa en julklapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.