En spårvagn och en bil har kolliderat på Stampgatan i närheten av Polhemsplatsen i Göteborg. Foto: SVT

Spårvagn och bil i krock

Uppdaterad
Publicerad

En spårvagn har krockat med en bil i centrala Göteborg under fredagsmorgonen. Olyckan väntas leda till förseningar i kollektivtrafiken under morgonen.

En spårvagn på linje tre och en bil har kolliderat på Stampgatan i närheten av Polhemsplatsen i Göteborg. Larmet kom in strax innan klockan åtta under fredagsmorgonen.

– Det är personbil och spårvagn som krockat. Vi är på väg dit, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst.

Förseningar i trafiken

Det är många människor i rörelse i morgontrafiken och Västtrafik räknar med att olyckan kommer att leda till förseningar under morgonen.

– Spårvagnarna är igång igen men bussarna får köra omvägar. Det har blivit lite förseningar på vissa busslinjer. Spåvagnarna var omlagda under några minuter, säger Annasara Carrazana, störningskoordinator på Västtrafik.

Det ska främst röra sig om busslinjerna rosa, 513 och 519.

– De jag har fått in som fått kraftiga förseningar är rosa, 513, 519. Jag tror att inom en timme kommer det inte märkas av, säger Annasara Carrazana.

En lindringt skadad

En person ska ha skadats i olyckan.

– Föraren i personbilen är lindrigt skadad och behöver inte åka med ambulans. Ingen av dem har haft särskilt hög hastighet som väl var, säger Christer Fuxborg, vid klockan 08.40 under fredagsmorgonen.

– Vi är klara på platsen och trafiken flyter på normalt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.