Foto: Joakim Eriksson

Explosion i kök i Kinna – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats i en explosion i ett kök i en lägenhet i Kinna.

– Hela köket är förstört, spisen har smällt i luften, säger räddningschef i beredskap Fredrik Lovén.

Larmet om explosion kom till Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund klockan 17.09 på lördagen. Totalt ska nio personer befunnit sig i lägenheten. Fem ambulanser skickades till platsen.

– Två av dem har lämnat, säger Fredrik Lovén.

SOS Alarm bekräftar att två skadade personer förts med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter till Dagens nyheter är det en kvinna och ett barn som skadats. Kvinnan ska ha brännskador och splitterskador och barnet ska vara lindrigt skadat.

– Vi tror att det är en tryckkokare som har exploderat. Men polispersonalen har aldrig sett något liknande, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst till DN.

Krisarbete påbörjat

Det var ingen brand i lägenheten då Räddningstjänsten kom till platsen, men flera styrkor var på plats från Skene, Kinna och Fritsla.

– Arbetet med en POSOM-grupp har startat för att stötta den drabbade familjen, säger räddningschef i beredskap Fredrik Lovén

Vad som orsakade olyckan ska utredas av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.