Arkivbild: Polisens tekniker undersöker brottsplatsen utanför festlokalen i Mölnlycke i november. Foto: Adam Ihse/TT

Sprängdåd kan ha kopplingar till uppmärksammad skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Den bil som sprängdes under natten till måndagen i Landvetter kan ha kopplingar till en man som misstänks för inblandning i den uppmärksammade skjutningen vid en Hells Angels-fest i höstas. Polisen vill inte bekräfta men ”utesluter ingenting”.

Det var vid 02-tiden som en explosion inträffade i Landvetter och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Nu skriver GP att bilen som sprängdes används av en av de män som misstänks för inblandning i en skjutning i november 2018, där flera Hells Angels-medlemmar skottskadades.

Det var på en fest i en lokal i Mölnlycke som så många som åtta personer skottskadades. Bakom ska ett lokalt gäng ha legat och festdeltagarna var tillresta Hells Angels-medlemmar från olika länder. Bland andra ska en högt uppsatt ledare från ett annat land ha skjutits.

Enligt GP ”brukas” den nu sprängda bilen av en man som tidigare suttit häktad misstänkt för skjutningen.

Polisen utesluter inte

Detta varken bekräftas eller förnekas av polisens förundersökningsledare när SVT når henne.

– Vi utesluter inte eventuella kopplingar till andra händelser men det är för tidigt att uttala sig, säger Annika Johansson, förundersökningsledare vid polisen region Väst.

Annika Johansson säger sig heller inte kunna bekräfta GP:s uppgifter om att den sprängda bilen används av den aktuella mannen.

Bilen har tagits in för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.