Här har polisen spärrat av området kring det misstänkta föremålet. Foto: SVT

Sprängladdningen i Alingsås var skarp

Publicerad

Kvinnan som hittade en sprängladdning under sin bil i Alingsås den 3 augusti svävade i direkt livsfara. Laddningen var både skarp och antänd, skriver Alingsås Tidning. Nu efterlyser polisen iakttagelser från området.

Tidigt på morgonen den 3 augusti upptäckte kvinnan att det brann under hennes bil. Hon lyckades släcka branden, men upptäckte samtidigt ett föremål under bilen. När polisen kom dit gick det inte att utesluta att det rörde sig om en sprängladdning.

LÄS MER: Misstänkt föremål hittat under bil

Nationella bombskyddet kom till platsen, och tog med sig föremålet för undersökning. Analyser har nu visat att det var en skarp och antänd sprängladdning, och att det fanns en allvarlig risk för stora skador i området där sprängladdningen hittades.

– Det här är oerhört allvarligt. Vittnet som kom ut var i omedelbar livsfara och det kunde ha blivit omfattande förstörelse av hus och bilar, säger Mats Axelsson, chef för grova brott-avdelningen vid Alingsåspolisen till Alingsås tidning.

Oklart motiv

Det finns ingen konkret hotbild mot bilägaren. Varför sprängladdningen placerats ut just där är ännu oklart. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något under morgonen den 3 augusti mellan klockan fem och kvart i sex.

– Vi är intresserade av allt, stort som smått, av bilar eller personer man sett, säger Mats Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.