• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Brand på Donsö – stark rökutveckling

Publicerad

Det brinner i spängmattor ute på Donsö som skapat en stor rökutveckling. Det finns ännu ingen prognos för när branden ska vara släckt.

Vid 11.45-tiden kom det ett larm om en brand på Donsö. Det var räddningstjänstens brandbåt som larmade. Det är sprängmattor som brinner på en byggarbetsplats vid bron över till Styrsö och räddningstjänsten har hjälp av entreprenör på plats.

– Entreprenören hjälper oss med att täcka med sand och vi vattengjuter. Bron över till Styrsö är avstängd och de släpper på bilar när det går, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Det är oklart vad som startat branden men det finns inga personskador eller hus i närheten av branden.

– I nuläget har vi ingen prognos när branden ska vara släckt. Det är en kraftig rökutveckling eftersom det är däck som brinner, säger Bosse Florell.

Vid 13.30-tiden fanns inget nytt besked från Räddningstjänsten. 15.00 ryker det fortfarande och man försöker täcka över med grus.

– Det kommer ta många timmar innan man får kvävt elden, säger Dan Lindqvist, vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer