Andreas Schottenius är en av de boende som fått brevet från Trafikverket och säger sig nu vara mer eller mindre tvingad att under 7 månader lämna sitt hem. Foto: SVT

Drabbade André: Vi fick informationen alldeles för sent

Uppdaterad
Publicerad

Nu går Västlänken, järnvägen under Göteborg, in i en fas med sprängningar nattetid. Dispensen för dessa sprängningar, som kan komma att pågå i sju månader, fick Trafikverket redan den 11 juni – men först 77 dagar senare informerades de boende.

Information om beslutet och vad det innebär för de närboende och verksamheterna i området har enligt Trafikverket publicerats på Trafikverkets webbsida. Länsstyrelsen kungjorde också beslutet i Post- och Inrikestidningar i enlighet med de krav som finns.

– Så man har lagen på sin sida och har informerat om det beslut som togs i juni – men väntar till den 27:e augusti med att informera de boende. Det tycker jag är märkligt, säger André Schottenius.

Västlänken

”Hade hellre bott kvar”

André Schottenius är en av de boende som fått brevet från Trafikverket och säger sig nu vara mer eller mindre tvingad att under 7 månader lämna sitt hem.

– Ja, det är inte superkul. Jag hade hellre bott kvar, säger han.

I klippet ovan berättar André Schottenius mer om vad han tycker om att behöva lämna sitt hem under sju månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet