Mikael Stahre lämnar oväntat sitt uppdrag i Häcken. Foto: SVT

Mikael Stahre lämnar BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

BK Häckens tränare Mikael Stahre säger upp sig bara efter år i klubben för ett annat tränaruppdrag i USA.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut, säger Häckens klubbchef Sonny Karlsson.

Det var inför förra säsongen som Mikael Stahre blev ny huvudtränare för Häcken. Det blev en fjärdeplats i årets allsvenska men nu går parterna skilda vägar mitt under förberedelserna för 2018 års säsong. Något som klubben har motsatt sig och hänvisat till det kontrakt som skrevs på tre år inför förra säsongen.

– Vi sa nej med hänvisning till att vårt avtal gäller, när Mikael kom och sa att han lämnar oss för ett annat uppdrag, säger sportchef Sonny Karlsson i ett pressmeddelande.

BK Häcken har inte beslutat hur de ska gå vidare med frågan och överväger att förhålla sig till det som ett avtalsbrott.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare. Men vi är inte rädda för den här utmaningen, vi kommer att hitta en ny bra tränare, säger Sonny Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.