Foto: TT

Stal båtmotorer – utvisas

Uppdaterad
Publicerad

De två männen stal båtmotorer och andra föremål till ett värde av närmare en halv miljon kronor. Nu döms de av Skaraborgs tingsrätt.

Det var i höstas som Husvagns- och båtklubben Rane på Orust hade inbrott. Tjuvarna kom bland annat över sex båtmotorer, två cyklar och trädgårdsmaskiner till ett värde av närmare en halv miljon kronor. Det skriver nyhetssajten Nyheter STO.

Villkorlig dom och utvisning

Med hjälp av dna från brottsplatsen kunde polisen knyta två män till brottet. Männen är i 30- och och 35-årsåldern. Båda döms nu av Skaraborgs tingsrätt till villkorlig dom och utvisning ur landet i fem år.

– Det känns skönt att vi faktiskt kan lösa några av de här stölderna av båtmotorer, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal till nyhetssajten.

Risk för fler brott

Anledningen till utvisningen är att rätten bedömt det som sannolikt att männen kommer att göra sig skyldiga till fortsatt brottslighet i Sverige.

SVT Nyheter Väst har tidigare rapporterat om att antalet stulna båtmotorer har ökat i Göteborg och även längs resten av Västkusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.