Stampen Foto: TT

Stampens rekonstruktion förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Tidningskoncernen Stampen får ytterligare tre månader på sig för sin företagsrekonstruktion. Det beskedet kom från Göteborgs tingsrätt på måndagen.

Tingsrätten anser att det finns skäl att förlänga tiden för Stampens företagsrekonstruktion och medger därför att företagsrekonstruktionen får pågå ytterligare tre månader från den 23 augusti 2016.

Väntat besked

De stora fordringsägarna Handelsbanken, SEB, Nordea AB och Skatteverket har inte haft något att erinra mot att tiden för rekonstruktion förlängs, skriver tingsrätten.

– Dagens besked var förväntat, men nu väntar vi på skatteverkets ja eller nej till ackordserbjudandet. Säger de ja så fortsätter processen och det blir en ackordsförhandling inom några veckor. Säger de nej så blir det problem, säger rekonstruktören Christian Andersch.

En halv miljard

Enligt tidigare uppgifter ska Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, lämna sitt svar under tisdagen. Ackordsförslaget innebär att Skatteverket får 25 procent av sina fordringar, alltså omkring 125 miljoner kronor.

Men det är fortfarande oklart när det definitiva beskedet lämnas.

Skatteverket har bland annat efterfrågat tydliga planer för de olika bolagens framtid.

– Man måste självklart ha respekt för Skatteverkets sätt att hantera ärendet. Det är en stor fråga. Även om vi gärna vill ha ett svar så snart som möjligt vore det inget konstigt om det drog ut någon dag ytterligare, säger Christian Andersch.

Förhandlingar pågår

I ett brev till Göteborgs tingsrätt skriver Stampens huvudägare Peter Hjörne och vd:n Martin Alsander att förhandlingar pågår med externa investerare ”i syfte att koncernen skall få tillgång till nytt kapital”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stampen

Mer i ämnet