Rekordsiffror för Volvo Cars i februari

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Cars försäljning fortsätter att gå starkt uppåt. Siffrorna för februari visar en uppgång på 27,8 procent jämfört med samma månad i fjol. Det är det bästa februariresultatet hittills, uppger biltillverkaren i ett pressmeddelande.

Försäljningen lyfts bland annat av en fortsatt stor återhämtning i Kina, som i inledningen av förra året var delvis nedstängt på grund av pandemin. Under årets första två månader ökade Volvo Cars försäljning i Kina med drygt 160 procent jämfört med i fjol.

Volvo Cars meddelade i tisdags att bolaget från senast 2030 ska sälja enbart elbilar. I februari stod elbilarna och hybridvarianterna för omkring en fjärdedel (26,6 procent) av den totala försäljningen globalt och för närmare hälften (44 procent) av försäljningen i Europa.

Hör mer om Volvos satsning på elbilar i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volvo cars

Mer i ämnet