Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsministern: Fler gängkriminella kommer låsas in i västsverige Foto: TT/SVT

Statsministern: Fler gängkriminella kommer låsas in i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson (S) var på söndagen i Göteborg och presenterade en nationell handlingsplan mot gängvåldet. En plan som hon menar kommer vara viktig för Västsverige.

– Det har varit problem med skjutningar här och det här kommer ge polisen nya möjligheter, säger statsministern till SVT Nyheter Väst.

Dubbla fängelsetiden för grovt vapenbrott och låta polisen göra husrannsakan utan att det finns misstanke om brott. Det var ett par av huvudpunkterna när statsministern på söndagen presenterade sin satsning mot gängvåldet i Sverige.

Färre vapen på gatan i väst

Valet 2022 Väst

Satsningen, som beräknas kosta en miljard kronor, kommer vara viktig för Västsverige och Göteborg. Bland annat lovar Magdalena Andersson att det ska leda till färre vapen på gatan och fler kriminella i fängelse.

Hör mer från statsminister Magdalena Andersson om straffpaketet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet