Foto: Bendiksby, Terje

Stena Line planerar hamnflytt från centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Färjerederiet Stena Line har inlett ett samarbete med Göteborgs hamn för att möjliggöra en flytt av terminaler och hamnverksamhet från centrala Göteborg till stadsdelen Arendal om fem år.

”Ambitionen är att kunna stärka Göteborg som ett hållbart nordiskt godsnav och den gemensamma visionen om hållbar sjöfart och hamnhantering, och gynna kommunens planer på att utveckla en tät blandstad längs älvstränderna”, skriver Stena Line i ett pressmeddelande.

Enligt Stena Line bedrivs dagens verksamhet, med Danmarks- och Tysklandsterminaler, utifrån tomtavtal som gäller till 2035.

”I avtalen har man dock tagit höjd för en tidigare avflyttning om detta skulle vara påkallat av stadsutvecklingen och detta har nu blivit aktuellt som en följd av beslutet om att genomföra Lindholmsförbindelsen” skriver Stena Line.

Arendal ligger på Hisingen, på den norra sidan av Göta älv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.