Petra Karlsson har fått mycket uppskattning för sina målade stenar. ”Folk har hört av sig bland annat via Facebook och tyckt att de är kul”. Men i helgen förstördes många av dem. Foto: SVT/Privat

Stenar vid populära promenaden i Kungshamn vandaliserade

Uppdaterad
Publicerad

De färgglada stenarna utmed stigen på Tjuvsundsberget i Kungshamn i Bohuslän är uppskattade av många förbipasserande. Men när stenmålaren Petra Karlsson skulle lägga dit några nya under helgen upptäckte hon att hundratals av dem krossats.

– Jättetråkigt när folk går in för att förstöra, säger hon.

Se bilderna från en ”stenkul” promenad och hör Petra Karlsson reagera på skadegörelsen i klippet.

Det började förra våren som en avkopplande hobby. Petra Karlsson målade stenar i tvättstugan samtidigt som hon lyssnade på ljudböcker. När de inte längre fick plats i huset lade hon dem längs stigen vid vattentornet på Tjuvsundsberget. De närmare tusen stenarna med bilder, hälsningar och citat blev ett omtyckt inslag på promenaden och Petra Karlsson nominerades till Sotenäs kommuns folkhälsopris.

Men under helgen förstördes omkring tvåhundra av stenarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.