Sjuorna och åttorna pluggade hemma varannan vecka. Foto: SVT

Stenbocksskolan kritiseras för distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad
På grund av coronapandemin införde Stenbocksskolan i Ulricehamn distansundervisning för sjuor och åttor. Men beslutet får nu kritik av Skolinspektionen.

Det är Ulricehamns tidning som först rapporterat om kritiken från Skolinspektionen. Enligt tidningen så har kommunen brustit då man inte säkerställt villkoren för att delvis stänga skolan före beslutet togs. Bland annat hade inte skolledningen samrått med smittskyddsläkare.

– Med facit i hand är det klart att vi borde ha pratat med smittskyddsläkaren före beslutet. Men det viktigaste är att beslutet i sig var korrekt, säger rektor Fredrik Håkansson till Ulricehamns tidning.

”Ett arbetsmiljöansvar”

Det var från och med i början av maj som sjuor och åttor på Stenbocksskolan fått plugga hemma varannan vecka. Tanken var att ta bort trängseln på skolan.

– Vi har ett arbetsmiljöansvar för elever och personal, sa rektor Fredrik Håkansson då till SVT Nyheter Väst.

Eftersom distansundervisningen upphört och samråd hållits i efterhand med smittskyddsläkare avstår skolinspektionen från att ingripa. Ärendet är nu avlutat.

Så här lät det när distansundervisningen infördes:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Blandade reaktioner från elever. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer