Stenkastning mot spårvagn – föraren skadad

Uppdaterad
Publicerad

En spårvagn i Göteborg har blivit utsatt för stenkastning och föraren har blivit slagen i ansiktet och även träffad av en sten.

En spårvagn och en spårvagnsförare blev utsatt för stenkastning under tisdagskvällen vid hållplatsen Opaltorget i Göteborg.

– Föraren är chockad. Han har fått slag och blivit träffad av en sten och ambulans är på plats, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Stenen skall ha träffat föraren på käken. Han är nu körd till Sahlgrenska av spårvagnskollegor för dokumentation av skadorna.

– Föraren blev träffad av sten när han flydde hytten, när han fick ta emot knytnävsslaget vet jag inte, säger Peter Adlersson.

Rutor krossades

Totalt är det 10-15 stenar som skall ha kastats mot spårvagnen.

– Fyra eller fem rutor krossades, bland annat den till förarhytten, säger Peter Adlersson.

Vet ni varför mannen attackerade föraren?

– De på plats säger att han var förbannad för att han hade missat en hållplats, säger Peter Adlersson.

Eftersök med hund och helikopter

Vad gör ni just nu?

– Vi söker just nu med hund och även helikoptern är med, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse och våld mot tjänsteman.

Under tio minuter var det stopp i spårvagnstrafiken för linje 6 och 7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.