Foto: TT

Stenungsund skulle hjälpa Tjörn – båda blev utan vatten

Uppdaterad
Publicerad

Medan Tjörns kommun lagade en vattenläcka så skulle Stenungsund bistå med dricksvatten till grannkommunen. Då fick Stenungsund egna problem och båda blev utan vatten.

Tjörns kommun har haft en vattenläcka sedan i början av veckan. Kommunen har de senaste dagarna arbetat för att lösa problemet och fått hjälp med vatten från Stenungsund.

När Tjörn började bli redo att släppa på sitt vatten igen fick Stenungsunds kommun istället problem med ett planerat underhållsarbete som blev försenat under natten. Delar av båda kommunerna blev då utan vatten, det var NyheterSTO.se, först med att rapportera.  

– Läckan är reparerad och klar nu, men precis i skarven att vi färdigställde läckan och skulle börja släppa på vatten så stängde Stenungsund av sitt vatten till oss, säger Marie-Louise Bergqvist, samhällsbyggnadschef Tjörns kommun.

– En olycklig omständighet att vi lyckades få till den kombinationen. Det var deras vatten som skulle ersätta flödet till olika delar av vår kommun, så det var ett par ställen som blev utan vatten då.

Nödvatten har gått till skolor

Tjörns kommun har ställt ut nödvattentankar vid skolor och vid en vårdcentral i det drabbade området.

– Det är några strategiska platser där vi känner att vi måste ha en fungerande verksamhet, säger Marie-Louise Bergqvist.

Efter förseningar med underhållsarbetet i Stenungsunds kommun har vattnet under förmiddagen släppts på försiktigt för att undvika skador på ledningarna.

– Problemet är åtgärdat och vattnet har släppts på, men det är många kilometer ledning. Det är svårt att säga när alla har sitt vatten i kranen, säger Daniel Jerling, samhällsbyggnadschef Stenungsunds kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer