Hör Stina Wollter berätta om Sven Wollters sista tid och hur han brydde sig om världspolitiken in i det sista. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD, Min Sanning

Stina Wollter om pappa Svens sista tid: ”Älskade konsten mer än livet”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Wollters pappa Sven Wollter gick bort i covid-19 i höstas. Hon finner tröst i tanken på att han fick syssla med konst ända in i slutet.  

– Han slutade aldrig att jobba. Han reste till Stockholm och skulle vara med i en film, han åkte på turné med proggbandet. Jag tittar på mina sms som jag har i mobilen och det står: “Stanna hemma gubbjävel!”

Stina Wollter berättar i Min sanning om sin pappa Sven Wollters sista tid i livet.  

– Något av det finaste var när jag frågade: ‘Vad ligger du här och tänker på?’ ‘På er och på livet’.  

Han frågade också hur det gick med valet i USA.  

– Där, med syrgasgrimma och hela skiten, så fortfarande brydde han sig om vad som hände i världen. Men det han tänkte på var oss och livet, berättar Stina Wollter i Min sanning. 

Hela Min sanning med Stina Wollter finns på SVT Play från och med söndagen den 28 februari och sänds samma dag klockan 20:00 i SVT2.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.