Polisen gör uppskattningen att omkring 600 fordon var på plats under den spontana bilträffen under lördagen, som främst ägde rum vid arenaområdet i Lidköping. Foto: Torbjörn Axelsson

Stökig bilträff i Lidköping – en polis lindrigt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats genomfördes under lördagen i Lidköping i samband med en stor bilträff. Tillställningen ska ha varit stökig, enligt polisen som hanterat ett flertal misshandelfall.

Bilträffen inleddes vid 15-tiden på lördagseftermiddagen. Först vid klockan 01, natten mot söndag, avslutades polisens insats på plats.

– Det är en spontan uppkommen händelse som vi tror har blossat upp via sociala medier, säger Morten Gunneng, Vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen gör bedömningen att omkring 600 fordon varit på plats under kvällen, men redogör samtidigt inte för hur man kommit fram till denna siffra. Tidigare under lördagen skrev man att ”uppskattningsvis 200 fordon deltar i denna träff”.

”Slagsmål och nedskräpning”

Det var under kvällen och natten stökigt på flera platser i Lidköping. I en sammanfattning konstaterar polisen att de bland annat utfärdat 98 ordningsböter och upprättat 13 anmälningar om olika typer av brott. En polis skadades även lindrigt under ett ingripande.

– Det har varit mindre slagsmål, större slagsmål och nedskräpning. Men det som stack ut är omfattningen av fylleriet, säger Morten Gunneng.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer