Orsakade trafikstopp vid Sahlgrenska i flera timmar. Foto: TT/SVT

Stopp i spårvagnstrafiken – urspårning vid Sahlgrenska

Uppdaterad
Publicerad

Flera spårvagnssträckor stoppades under lördagskvällen efter att en vagn spårat ur vid Sahlgrenska.

Urspårningen skedde vid vändslingan intill Sahlgrenska och spårvagnsstoppet påverkar linje 1,2 6, 7, 8 och 10.

– Det är även strömlöst i och med att de arbetar. Hela vägen ner mot till Linné och Botaniska trädgården, säger Jonathan Nord Ekfeldt, Västtrafiks störningsjour.

Bussar ersätter sträckan Wavrinskys plats och Marklandsgatan via Linnéplatsen samt Järntorget till Marklandsgatan.

Prognosen vid klockan nio var att stoppet skulle vara i ungefär två timmar.

”Kommer dröja ytterligare”

När SVT Nyheter når Västtrafiks störningsjour strax innan klockan 22 på lördagskvällen har prognosen ändrats. Nu är det bara spårvagnslinjerna 6, 7, och 8 och busslinjerna 16, 25 och 52 som påverkas direkt av stoppet. Det ska dessutom råda följdföreseningar på flera andra linjer.

– Det är fortfarande stopp. Vagnen är bortbogserad, men personal är på plats och kollar. Polis är också på plats och dirigerar om trafiken. Buss och spårvagnstrafiken som kör via Sahlgrenska är omlagd. Prognosen är att det kommer att dröja ytterligare två till tre timmar till, säger Jonathan Ekfeldt på Västtrafiks störningsjour.

Det kan dröja upp till tre timmar längre än förväntat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.