• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Stopp i spårvagnstrafiken i Göteborg

Publicerad

Det är totalstopp för spårvagnstrafiken vid Centralstationen i Göteborg sedan en kontaktledning rivits ned vid Drottningstorget.

Läget för morgontrafiken på söndagsmorgonen förvärrades ytterligare när strömmen försvann vid hållplatsen Ullevi Norra vid 8-tiden, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det blir bara värre, nu har vi blivit av med strömmen vid Ullevi Norra också, så för stunden har vi ingen trafik mellan Brunnsparken, Korsvägen och Redbergsplatsen. Det är helt lamslaget, säger Cesar Kakolewski vid Västtrafiks störningsjour till tidningen.

Västtrafik har ingen tidsprognos för när problemen kan vara åtgärdade men arbetar för fullt med att lägga om spårvagnstrafiken och sätta in ersättningsbussar.

– Vi kommer släppa ut bussar mot Angered och Bergsjön, det är de områdena som påverkas mest just nu, säger Cesar Kakolewski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.