Till vänster, folk som väntar på ersättningsbussar. Till höger Västtrafiks informationstavla. Foto: SVT

Stopp i spårvagnstrafiken – nedriven ledning

Uppdaterad
Publicerad

Det är helt stopp i spårvagnstrafiken mellan Angered och Gamlestadstorget i Göteborg. Anledningen är att en kontaktledning rivits ned. En mängd linjer påverkas.

Linjer som påverkas är 4, 6, 7, 8, 9 och 11.

– Det är en kontaktledning som rivits ner vid Gluggen, mellan Eidergatan och Gamlestadsrorget, säger Cesar Cakoleski vid Västtrafiks störningsjour.

Förutom stoppet mellan Angered och Redbergsplatsen är det också stopp mellan Nymånegatan i Kortedala och Redbergsplatsen. Alltså är det ingen spårvagnstrafik som passerar Gamlestan.

– Det är stora problem. Vi har ett femtontal ersättningsbussar på väg ut men det finns ingen prognos för när problemen är lösta, säger Cesar Cakoleski.

Enligt SVT:s reporter på plats är det nu över hundra personer som väntar på bussar vid hållplatsen Nymånegatan.

Vid 08.30-tiden började de första ersättningsbussarna dyka upp.

Spårvagnar väntar i Angered. Foto: SVT

Det finns ännu ingen klar prognos över när trafiken väntas gå normalt igen. Förmodligen kommer det enligt Västtrafik att ta några timmar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.