Stopp i tågtrafiken mellan Strömstad och Göteborg – elfel

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen blev flera tåg blivit inställda på grund av ett elfel i kontaktledningen mellan Kode och Ytterby. De tågen som berördes gick mellan Strömstad och Göteborg. Kl.15.35 var felet åtgärdat och tågtrafiken kunde återupptas igen. Dock kommer det vara en del förseningar och några inställda tåg även under eftermiddag och kväll till följd av felet.

Elfelet uppstod tidigt på måndagsmorgonen kring 05.30 när ett träd föll över ledningen. och innebar att vissa av tågen fick omleddas från Uddevalla till Göteborg via Trollhättan, samtidigt som att man fick köra ersättningstrafik mellan Strömstad och Göteborg, enligt Västtrafik.

kl.15.35 var felet åtgärdat och trafiken kunde återuppstas. Dock med en del förseningar och en del inställda tåg till följd av felet.

Ytterby, Kode, Strömstad, Skee, Överby, Tanum, Rabbalshede, Hällevadsholm, Dingle, Munkedal, Uddevalla C, Uddevalla Ö, Ljungskile, Svenshögen, Stenungsund, Stora Höga, Göteborg C

Källa: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.