Arkivbild Foto: TT

Hårda vindar i Bohuslän – klass 1-varning utfärdad

Publicerad

SMHI varnar för hårda vindbyar i Västsverige och går nu ut med en klass 1-varning. Under sen eftermiddag och kväll kommer vindarna att tillta mer. Därför ställs tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad in. Även färjan vid Svanesundsleden på Orust ställs in.

På söndagseftermiddagen från klockan 16 till måndag morgon klockan 6.40 är tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad inställd.

– Det kommer blåsa rejält och man ska ha respekt för dessa vindar, säger Pia Hultgren som är meteorolog på SVT.

Blåst i skärgården

Vindbältet kommer dra in från havet mot Bohusläns kust och sen fortsätta söderut ner mot Göteborg under söndagskvällen.

– Redan vid 14-tiden så friskar det i på Väderöarna, Nordkoster och Vinga. I vindbyarna blåser det runt 25 meter per sekund där, säger Pia Hultgren och tipsar om att säkra sina båtar, sätta fast lösa föremål och ta det försiktigt om man ger sig ut på vägarna.

Trafikverket har även gått ut med en förvarning om att Uddevallabron kan komma att stängas för tung eller all trafik beroende på hur vädret utvecklas.

Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för mer information vad gäller stoppet mellan Uddevalla och Strömstad. Sträckan ersätts med buss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer