En lastbil körde av vägen vid E20 i Skara under onsdagsförmiddagen. Det är halt på många platser runtom i Västsverige. Foto: Christian Svensson

Flera trafikolyckor i Västsverige under onsdagen

Publicerad

Det är mycket halt på flera platser runtom i Västsverige. I Dals-Ed körde en personbil i diket under morgonen. – Det är blixthalka, säger Daniel Odin på Räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats i olyckan. Enligt Räddningstjänsten ligger några få centimeter snö på den glashala vägen.

I Skara skedde en singelolycka vid kvart i elva på förmiddagen. Lastbilen körde av vägen och landade på sidan. 

Olycka orsakade stopp på E20

På E20 i Vara kolliderade en lastbil och en personbil vid 8:40 på morgonen. Trafiken stängdes av helt i norrgående riktning. En knapp timme senare kunde Räddningstjänsten meddela att man kunnat släppa på trafiken igen.

– Det blev en ganska lugn olycka tack och lov, säger Dennis Brännehed på Räddningstjänsten.

En person ska ha förts till ambulans med lindriga skador. Lastbilen ska ha kunnat lämna platsen och personbilen väntar på bärgning. Olyckan väntas ge fortsatt trafikpåverkan under förmiddagen.

Klass 1-varning för plötslig ishalka

SMHI har utfärdat en en klass 1-varning för plötslig ishalka i hela Västra Götalands län. Enligt Räddningstjänsten har man dock inte fått några rapporter om att det ska vara halka som orsakat olyckan på E20.

– Vi har inte fått några indikationer på det, säger Dennis Brännehed på Räddningstjänsten.

Bil snurrade på E6:an

Strax före klockan tio fick en bil sladd på E6:an, fem kilometer söder om Tanumshede. Trafiken fick dirigeras om, men vid tjugo i elva meddelade polisen att trafiken snart skulle kunna rulla på som vanligt.

– Räddningstjänsten redde ut det hela. Det ska inte ha förekommit några personskador, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer