Mikael Olmås (P4 Sjuhärad), Rebecca Nyström (Svt Nyheter Väst) och Hanna Grahn (Borås tidning) står på Sagateaterns scen den 27 augusti 2018 och sköter utfrågningen av lokala politiker. Foto: SVT

Stor lokal valdebatt i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Den 27 augusti ställs lokala politiker i Borås mot väggen när SVT Nyheter Väst tillsammans med P4 Sjuhärad och Borås Tidning bjuder in till lokal valdebatt på Sagateatern.

Samtliga åtta partier med plats i kommunfullmäktige i Borås har bjudits in och tackat ja till att delta i debatten. Boråsarna ges möjligheten att komma och lyssna till sina folkvalda för att skaffa sig en bättre uppfattning, innan valblanketterna ska placeras i urnan två veckor senare, den nionde september.

– Det känns spännande att samarbeta med P4 Sjuhärad och Borås Tidning kring den här debatten. Vi kraftsamlar för att kunna erbjuda Boråsarna tydliga svar från sina politiker på Sagateatern och på våra andra plattformar, säger redaktionschef Josefin Ziegler på SVT Nyheter Väst.

Val 2018 Väst

Tre utfrågare på scen

Mikael Olmås (P4 Sjuhärad), Rebecca Nyström (Svt Nyheter Väst) och Hanna Grahn (Borås tidning) står på Sagateaterns scen den 27 augusti 2018 och sköter utfrågningen av lokala politiker. Foto: SVT

Reportrarna Mikael Olmås från P4 Sjuhärad, Rebecca Nyström från SVT Nyheter Väst och Hanna Grahn från Borås Tidning kommer att sköta utfrågningen av politikerna på scen under debattkvällen.

– Jag hoppas det blir en debatt där de politiska skiljelinjerna blir tydliga och att det kommer människor i olika åldrar och med olika bakgrund, säger Hanna Grahn på Borås Tidning.

Öppet för alla – först till kvarn

Valdebatten äger rum den 27 augusti klockan 18.00–19.30 på Sagateatern i Borås. Det är öppet för alla att komma och lyssna – först till kvarn. Debatten kommer även att sändas live här på svt.se/vast och i appen SVT Nyheter.

Politiker som medverkar i valdebatten i Borås

Ulf Olsson (S)

Ida Legnemark (V)

Kerstin Hermansson (C)

Anna Svalander (L)

Annette Carlsson (M)

Niklas Arvidsson (KD)

Patric Silverklinga (SD)

Representant från Miljöpartiet (har inte meddelat vem ännu)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet