Foto: SVT

Stor polisinsats i Alafors – bombskyddet tillkallades

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid under lördagen utförde polisen en husrannsakan i en bostad i Alafors, Ale kommun, och påträffade då ett misstänkt farligt föremål. – Vi backade ur och tillkallade bombskyddet, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson region Väst.

Efter att polisen backat ur bostaden larmade de SOS Alarm som i sin tur fick iväg ambulanser och räddningstjänst till platsen. Enligt polisen ska bostaden ha varit tom vid husrannsakan.

Inledningsvis var brottsmisstanken allmänfarlig ödeläggelse och platsen var avspärrad i väntan på nationella bombskyddet. Polisen hade även förberett för att eventuellt utrymma och evakuera grannar.

– Beslutet är inte taget än men vi är i alla fall förberedda om det skulle krävas.

Ärendet helt avslutat

Strax innan klockan 14 avslutade polisen ärendet efter att bombskyddet meddelat att man inte anträffat något explosivt i bostaden.

I nuläget finns det ingen brottsmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.